Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΑΙΔΩΣ 124 ΑΡΓΕΙΟΙ ΤΗΣ Κ.Ε.!



Κάποιοι σύλησαν τον τάφο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου. Παραμένουν άγνωστοί. Κανένας δεν ξέρει ποιοι είναι και τι επεδίωκαν.

Κάποιοι έκλεψαν την ελληνική σημαία από τον Τάφο του ιδρυτή του ΔΗΚΟ, αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού. Κανένας δεν ξέρει ποιοι είναι και τι επεδίωκαν.

Κάποιοι σύλησαν την μνήμη και εξευτέλισαν τις αρχές και τις θέσεις του ΔΗΚΟ, όπως τις κατέγραψαν με τη ζωή και τη δράση τους οι αείμνηστοι Τάσσος Παπαδόπουλος και Σπύρος Κυπριανού. ‘Ολοι ξέρουμε ποιοι το έκαμαν και τι επιδιώκουν. Είναι οι 124 της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ. Διάλεξαν το «δύσκολο δρόμο». Διάλεξαν τις καρέκλες, τις θέσεις και το ρουσφέτι. Αρνήθηκαν τον «εύκολο δρόμο» της αξιοπρέπειας.

Συμφώνησαν με την εκ περιτροπής προεδρία, την παραμονή εποίκων και όλα τα δώρα του Χριστόφια προς το Ταλάτ. Τα προσυπέγραψαν και πήραν το αντίδωρό τους. Καρέκλες που θα τις κατέχουν οι «ηγέτες τους» μέχρι το 2013 και μέχρι το 2016. Και κάποιοι από αυτούς σιδερώνουν τα κοστούμια τους και αναμένουν ένα κόκκαλο ή μια μικρή καρέκλα. ‘Η κάτι πιο χαμερπές. Τη δυνατότητα να κάμνουν κάποια ρουσφέτια σαν παρακοιμώμενοι της εξουσίας.

Του συλητές του τάφου ίσως να μην τους μάθουμε ποτέ. Τους συλητές της μνήμης των ηγετών και των αρχών του ΔΗΚΟ, τους ξεπουλητές των θέσεων του ΔΗΚΟ τους ξέρουμε. Τους βλέπουμε καθημερινά να μας μιλούν για το «δύσκολο δρόμο» και για «το καλό του τόπου». Θα έχουν την αγανακτισμένη περιφρόνηση μας, όχι εκ περιτροπής, αλλά συνεχώς. Την περιφρόνηση που αξίζει σε κάθε ξεφτίλα. ‘Εχασαν κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας. Δεν τους έμεινε τίποτε άλλο να χάσουν. Σε λίγο θα μας διαφημίζουν την εκ περιτροπής προεδρία και την παραμονή των εποίκων «για το λαό του τόπου». Είναι έτοιμοι να ανεβούν στην εξέδρα του ΝΑΙ και να ακολουθήσουν το «δύσκολο δρόμο», που χάραξαν οι πρωτοπόροι της πλατφόρμας του ΝΑΙ. ‘Εχουν ήδη κατεβεί «στο τελευταίο σκαλί στου κακού τη σκάλα». Και μάδησαν τα φτερά μας, που αναμέναμε να ξαναφυτρώσουν για το μεγάλο ανέβασμα.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας μπορεί τώρα ανεμπόδιστα να προχωρήσει στο τσιμέντωμα του ΝΑΙ. Οι νεροκουβαλητές της εξουσίας είναι έτοιμοι, αφού διάλεξαν το «δύσκολο δρόμο» του πολιτικού εξευτελισμού.

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ και τα συλλογικά του όργανα έχασαν την εμπιστοσύνη μας, γιατί έχασαν την αξιοπρέπειά τους, καπηλεύονται τις αρχές και τις θέσεις του ΔΗΚΟ και επέλεξαν τις θέσεις και τις καρέκλες της εξουσίας. Είναι πια ανυπόληπτοι. Μετέτρεψαν το ΔΗΚΟ σε μικρομάγαζο της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Λένε πως θα ελέγχουν την Κυβέρνηση. Απέδειξαν όμως πως τους ελέγχει η κυβέρνηση, επειδή κρατά την ουσία των αρχών τους, που είναι οι καρέκλες της προτίμησής τους. Εξευτέλισαν το ΔΗΚΟ, εξευτελίστηκαν και έγιναν πολιτικά κατάπτυστοι.

Αιδώς 124 Αργείοι, της Κεντρικής Επιτροπής και της ηγεσίας του ΔΗΚΟ. Μόνη μας ελπίδα είναι αντίδραση και οι θέσεις της βάσης του ΔΗΚΟ. Αν και η βάση και ο κόσμος του ΔΗΚΟ έχουν τα ίδια ποσοστά στην αξιοπρέπεια με την ηγεσία τους, τότε καλύτερα να κλείσουν το μικρομάγαζο και να το μετατρέψουν σε συνοικιακό παράρτημα του ΑΚΕΛ.

Αν η βάση διαφωνεί, πρέπει να κινηθεί, να κινηθούμε όσοι «υπερασπίζουμε ακόμα το δίκαιο, την ιστορία και την αξιοπρέπειά μας». Και όσοι έχουν αυτές τις αρχές, δεν πρέπει να σιωπήσουν, πειθαρχώντας στην έκπτωτη ηγεσία της διαπλοκής και της ντροπής. Ηγεσία του ΔΗΚΟ είναι όσοι διατηρούν τις αρχές του ΔΗΚΟ και την προσωπική τους αξιοπρέπεια.

Θεόφιλος για το karogian-watch.blogspot.com
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου